Plantenwand

Plantenwand

Een plantenwand is een verticale tuin dat een ruimtebesparende manier is om beplanting toe te passen in woon- of werkomgeving. Het zorgt voor een plezierige en gezonde omgeving.

Plantenwand, een natuurlijke groene wand

Een plantenwand is een groene wand die bestaat uit echte planten. Een plantenwand kan al uitgevoerd worden op een muur van een paar vierkante meter. In de plantenwand verwerken wij planten voornamelijk die groeien op basis van hydrocultuur (enkel water en vloeibare voeding). Het is ook mogelijk om een plantenwand uit te voeren met aardeplanten. De groene plantenwand zorgt voor een natuurlijke woon- en leefomgeving. Het is inmiddels ook aangetoond dat mensen in een groene omgeving werken productiever zijn en minder vatbaar zijn voor ziektes. Daarnaast is een plantenwand natuurlijk prachtig om te zien, is een ware eye-catcher in de ruimte.

De voordelen van een plantenwand

Een plantenwand zorgt voor luchtzuivering. Hierdoor is het ook uitstekend geschikt in ruimtes waar machines zijn omdat het fijnstof wordt opgenomen. De planten in de groene wand haalt het fijnstof uit de lucht en zet de CO2 om naar zuurstof. Het complete groensysteem van ophanging en beplanting zorgt voor een isolerende en geluidsdemping uitwerking wat als prettig wordt ervaren. Kort samengevat zijn de voordelen van een plantenwand:

  • De plantenwand zorgt een prettige leef- en werkomgeving
  • De plantenwand kan al gemonteerd worden op een paar vierkante meter
  • Het onderhoud van een plantenwand kan handmatig of geautomatiseerd worden
  • Mooie keuze aan beplanting voor een unieke uitstraling

Installatie en onderhoud van een plantenwand

Met onze groene plantenwanden kunnen wij verschillende oplossingen bieden om de wand te vergroenen. Door samen met onze vakmensen een keuze te maken in de diversiteit van de beplanting kunnen prachtige ontwerpen worden gemaakt. Met de mogelijkheden die wij hebben in de groene wandsystemen en beplanting proberen wij de wensen zo goed mogelijk door te voeren in de installatie zodat het past bij de werkomgeving. In het ontwerp kan een keuze gemaakt worden voor een automatisch- of semi-automatisch watergeefssysteem dat ervoor zorgt dat de planten genoeg voeding krijgen. Om de plantenwand ook na installatie in goede conditie te houden bieden wij ook een onderhoudscontract aan waar gebruik van gemaakt kan worden.

Alternatieven voor een plantenwand

Als alternatieven voor een plantenwand oplossingen voor in een kantoor, hotel, ziekenhuis of school is het ook mogelijk om te kiezen voor een moswand, mosschilderijen, plantschilderijen of roomdividers. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Een plantenwand van Greenwall Designers voor een prettige en gezonde leef- en werkomgeving

Groene wandPlantenwandPlantenwandenGroene wand kantoor

Greenwall Designers is een officiele NextGen Living Wall Expert

Greenwall Designers heeft vakmensen in dienst die allen het programma van Next Gen Living Wall hebben gevolgd en hiermee de juiste kennis hebben opgedaan voor het vakkundig installeren van de NextGen plantenwanden.

NextGen Plantenwanden

Onze visie:

  • Staan voor een hoge kwaliteit
  • Maatwerk voor een uniek product
  • Ontzorgen van onderhoud
  • Werken aan een gezonder klimaat
  • Deskundig advies