Mosschilderij, levend kunst aan de muur

Mosschilderij, levend kunst aan de muur

Het mosschilderij is een schilderij met verschillende soorten mos waardoor het echte kunst is. Je kunt hier de mogelijkheden van de mosschilderijen lezen.

Een mosschilderij is een echte blikvanger

Mos is een verrassend mooi natuurproduct en kan als muurschilderij opvallen in het interieur. Door de vele variaties in mos zijn er talloze mogelijkheden om het toe te passen als blikvanger. De mosschilderijen zijn in vele mogelijkheden te verkrijgen. Zo bieden wij de keuze uit verschillende lijsten in metaal, naturecast en polystone in diverse kleuren en afmetingen.

De kwaliteit van het mos

De meeste mos varianten die in het schilderij worden toegepast zijn afkomstig uit Zuid Europa waar de moskwekerijen zich bevinden. Het gekweekte mos krijgt een langer behoud doordat het mos wordt gemummificeerd en UV bescherming krijgt waardoor het verkleuren wordt vertraagd. Verkleuring van het mos kan nooit helemaal worden tegengegaan.

Op maat en standaard mosschilderijen

Wij bieden de keuze in standaard afmetingen van de mosschilderijen, maar ook op maat gemaakte mospanelen en moswanden bestaan tot de mogelijkheden. Voor bedrijven bieden wij ook de mogelijkheid om een eigen ontwerp in het mosschilderij te ontwerpen, zoals bijvoorbeeld met het logo van uw bedrijf. Bekijk onze webshop met mosschilderijen voor de verschillende mogelijkheden.

Mosschilderij thuis

Toepassing van het mosschilderij

Een voordeel van de mosschilderijen ten opzichte van de plantschilderijen is dat het op elk gewenste plek kan worden opgehangen, ook in de ruimtes waar geen of weinig daglicht aanwezig is. De ideale temperuur van minimaal 10°C en de luchtvochtigheid onder de 70% zorgt voor het optimale behoud van het mosschilderij. Door de behandeling van het mos is het zeer onderhoudsarm. Het schilderij moet enkel met enige regelmaat afgestoft worden met een plumeau. Een mosschilderij blijft een natuurproduct en kan loskomen door onvoorzichtige handelingen.

Geen idee is te gek voor een mosschilderij

Zoals hierboven al beschreven zijn er veel mogelijkheden om het mosschilderij een eigen uitstraling te geven welke past bij uw interieur of bedrijf. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken voor een afwijkende maat, complete wand of een ontwerp met uw logo.

Onze visie:

  • Staan voor een hoge kwaliteit
  • Maatwerk voor een uniek product
  • Ontzorgen van onderhoud
  • Werken aan een gezonder klimaat
  • Deskundig advies