Groen dak voor platte daken

Groen dak voor platte daken

Voor platte daken zijn verschillende groendaken mogelijk. Er kan gekozen worden voor een extensief groen dak waar variaties mogelijk zijn met lage beplanting zoals sedum-, grassen- en kruidendaken. Ook kan er gekozen worden voor een intensief groendak waarbij extensieve groei struiken en bomen geplant worden, al dan niet in combinatie met een recreatieve bestemming waar men op kan recreëren.

Variaties van groen dak voor platte daken

Voor platte daken zijn verschillende groen daken mogelijk. Er kan gekozen worden voor een extensief groen dak waar variaties mogelijk zijn met lage beplanting zoals sedum-, grassen- en kruidendaken. Ook kan er gekozen worden voor een intensief groen dak waar naast bij extensieve groei struiken en bomen geplant worden, al dan niet in combinatie met een recreatieve bestemming waar men op kan recreëren.

Extensief groen dak voor platte daken

Bij extensief groen dak is er sprake van lage begroeiing tot maximaal 50 centimeter. De opbouw van dit type groene daken is als basis een substraatlaag (variërend van 3 tot en met 15 centimeter) waar de sedumbeplanting, grassen en kruiden haar voeding uit halen. Een sedumdak, kruidendak of grassendak is een uitstekende duurzame oplossing met weinig onderhoud voor tuinhuizen, carports, bergingen, schuren en woningen.

Intensief groen dak voor platte daken

Een intensief groen dak wordt voornamelijk gebruikt bij woongebouwen van woningbouwverenigingen of van een VVE. Ook wordt het vaak toegepast bij bedrijven het mogelijk is om een daktuin aan te leggen voor een betere werksfeer. Het mooie van een intensief groen dak is dat er een natuurlijke tuin ontstaat door de toepassing van struiken, bomen en planten. Deze tuinen kunnen prachtig ontworpen worden in combinatie met een dakterras en ligweide waar de bewoners of medewerkers kunnen recreëren.

Aanleggen van groen dak voor platte daken

Voor het aanleggen van een groen dak op platte daken kan gebruik gemaakt worden van sedummatten en sedumcassettes waar de beplanting van 4 tot 8 verschillende soorten sedum in verwerkt zit. Voor grotere dakoppervlakken waar extensieve of intensieve groen daken komen is een eigen ontwerp mogelijk waar substraat op wordt geplaatst en nadien de beplanting in wordt geplaatst.

 

Onze visie:

  • Staan voor een hoge kwaliteit
  • Maatwerk voor een uniek product
  • Ontzorgen van onderhoud
  • Werken aan een gezonder klimaat
  • Deskundig advies