Groene daken voor hellende daken

Groene daken voor hellende daken

Bij hellende groene daken wordt doorgaans alleen een extensief groendak aangelegd. Dit heeft te maken dat bij de hellende dakconstructies minder belasting wordt gevraagd dan bij een intensief groendak.

Sedumdak voor hellende groene daken

Sedum dakbedekking is een toepassing die veel wordt gebruikt voor groene daken. Met het aanleggen van sedummatten of sedumcassettes op het hellende dak is het de meest voordelige duurzame dakbedekking. Met een sedum dak heb je minimale onderhoud en gaat ongeveer 40 jaar mee. Hiermee is het groen dak duurzamer als een pannendak die circa 30 jaar meegaan.

Variaties van groen dak voor hellende daken

Sedumdak

Een sedumdak kan worden aangelegd met een sedummatten of sedumcassetes waarin kleine vetplanten in combinatie met mossen kan worden aangelegd.

Sedummatten voor hellende groene daken

Bij de toepassing van sedummatten op hellende daken krijgen de sedumplanten de juiste hoeveelheid regenwater via de kokos in combinatie met een substraatlaag, dat de basis is van deze matten. Bovenop deze matten zit een mix van 4 tot 8 soorten verschillende sedumplanten wat zorgt voor een mooie groene mix op het dak.

Sedumcassettes voor hellende daken

Wanneer er een dakhelling is van maximaal 10 graden kunnen er ook sedumcassettes worden gebruikt waar onderin een substraat bevindt waar de sedumplanten hun voeding uit kunnen halen. In deze cassettes zijn 4 tot 6 verschillende soorten sedumplanten verwerkt. Een voordeel is van sedumcassettes is dat deze ook kunnen worden gewisseld om het te herplaatsen naar uw eigen wens.

Kruidendak

Kruidendaken worden uitgevoerd door een combinatie van grassen en kruiden, dit mogelijk in combinatie van sedum. Afhankelijk van de samenstelling van het kruidendak is deze uitvoering relatief licht van gewicht.

 

Onze visie:

  • Staan voor een hoge kwaliteit
  • Maatwerk voor een uniek product
  • Ontzorgen van onderhoud
  • Werken aan een gezonder klimaat
  • Deskundig advies