Sedumdak

Sedumdak

Een sedumdak aanleggen is een groendak waar diverse soorten vetplantjes groeien. Verduurzaam het dak met een sedumdak.

Een sedumdak kan bijna op elk dak worden toegepast. Veelal wordt het nu toegepast op platte daken, een uitbouw of op garages of bergingen. Door de lichte constructie is het bijna op elk dak toepasbaar. 

De voordelen van een sedumdak

Een sedumdak heeft diverse voordelen. Door het aanleggen van een groendak met sedumplantjes krijgt het dak een hele andere en natuurlijke uitstraling. Door het planten van verschillende vetplantje behoeft het dak weinig tot geen onderhoud. Het substraat en het sedum zorgen samen voor extra isolatie waardoor het in de winter stookkosten scheelt en in de zomer geeft het extra koeling. Het sedumdak geeft ook een langere levensduur aan het dak waarmee er onderhoudskosten worden bespaart. Een sedumdakbedekking gaat ongeveer 3 maal langer mee dan een traditioneel dak.

Een sedumdak leent zich uitstekend om aan te leggen bij zonnepanelen

Zonnepanelen presteren het beste in een omgevingstemperatuur van ongeveer 25 graden. Een sedumdak biedt veel meer koeling dan een traditioneel bitumen dak. Lees hier mee over de voordelen van een groendak in combinatie met zonnepanelen.

Onze visie:

  • Staan voor een hoge kwaliteit
  • Maatwerk voor een uniek product
  • Ontzorgen van onderhoud
  • Werken aan een gezonder klimaat
  • Deskundig advies